Veelgestelde vragen

hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen


Wonen

Waarom Nieuwbouw?

Hoe werkt het precies, als je een nieuwbouwhuis wilt kopen of huren? Waar moet je op letten? En waarom zou je eigenlijk voor nieuwbouw kiezen? Lees meer

Bereikbaarheid en ligging

Werkt u in Utrecht, Den Haag of Rotterdam, maar zoekt u de gezelligheid en intimiteit van een vriendelijker omgeving om in te wonen? Centrum Waddinxveen is prima bereikbaar, zowel met de auto, trein, bus, lopend of met de fiets. U wandelt in vijf minuten vanaf station Waddinxveen naar het nieuwe centrum met rechtstreekse verbinding naar Gouda. Een kwartiersdienst tussen Gouda en Alpen aan den Rijn en Waddinxveen is voorzien. Binnen 10 auto minuten zit u op de A12.

Gebruiksoppervlak (gbo)

De m2 van de woningen worden vermeld in m2 gebruiksopperlvak (gbo). Bij de berekening van het gbo telt de oppervlakte van alle niet dragende binnenmuren en stijgpunten mee en dragende muren en schachtruimte niet mee. GBO wordt gemeten binnen de buitenwanden, waarbij al het vrije vloeroppervlakte moet worden meegerekend met een netto hoogte > 1,5 m. Bij gbo worden alle verkeersruimten incl. trapgaten meegerekend. Het enige wat mag worden afgetrokken zijn vides met een oppervlakte groter dan 4 m2 en de oppervlakte van vrijstaande constructiedelen groter dan 0,5 m2.

Huurwoningen

Er zijn sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen gerealiseerd in Centrum Waddinxveen. Voor informatie over de huurmogelijkheden in de sociale sector kunt u contact opnemen met Woonpartners.

De verhuur van vrije sector appartementen in Gouwe Zicht start binnenkort; meer weten? Klik op volgende link.  Meer informatie 

Informatie over Waddinxveen

Raadpleeg de website van de gemeente www.waddinxveen.nl voor specifieke informatie over de gemeente Waddinxveen.

Modelwoning bezoeken

Op dit moment is het mogelijk om alle woningen te bezichtigen; er zijn een aantal modelwoningen (Marktstraat 16, 46 en 80 en op Tussenzicht 11) ingericht.  Bel de makelaar voor het maken van een afspraak of kom naar het a.s.r. verkoopcentrum op Tussenzicht 1 in Winkelcentrum Gouweplein tijdens de Woonmarkt.

Omliggende gemeentes

Boskoop, Gouda, Alphen a/d Rijn, Bodegraven

Oplevering

Alle woningen zijn per direct leverbaar.

Parkeren 2e auto

Voor uw bezoek of uw 2e auto kunt u een parkeerabonnement afsluiten bij Altera Vastgoed N.V., die eigenaar is van de parkeergarage. Meer informatie hierover en de prijs van het parkeerabonnement zijn bij de makelaar verkrijgbaar.

Parkeren bezoek

In de parkeergarage is plaats voor ca 900 auto's voor bewoners en bezoekers van het winkelcentrum. Uw bezoek parkeert hier de 1e twee uur gratis.

Voorzieningen

Bioscoop

Gouda (10 minuten met trein vanaf nieuw centrum waddinxveen). Er zijn ook regelmatig filmvoorstellingen in Cultuurhuys De Kroon op het Gouweplein.

Recreatie

Vissen, varen, sport, Reeuwijkse plassen, wandelen en fietsen, park, kinderboerderij.

Scholen in Waddinxveen

Op wandelafstand van Nieuw Centrum Waddinxveen zit het Coenecoop College vmbo, havo, atheneum en gymnasium. www.coenecoopcollege.nl. Voor wat betreft basisonderwijs is er een ruime keus.

Sportfaciliteiten

Sportcentrum met o.a. voetbalveld, hockyvelden en tennispark, Fitness Clubs, Zwembad, 2 Golfbanen op 20 minuten rijafstand. Jaarlijks wandel- en avondvierdaagse.

Vertier en cultuur

Jaarlijkse wielerronde, de najaarskermis, de kleurrijke rommelmarkten, de braderie, de kerstmarkt en het culturele evenement ‘Wadcultureel’. Kortom, binnen en buiten Centrum Waddinxveen kunt u van alles beleven. Raadpleeg voor een volledig overzicht de activiteitenkalender van Waddinxveen Alles Dichtbij.

In het Gouweplein kunt u terecht bij Cultuurhuys De Kroon voor diverse culturele activiteiten, zo ook theater- en filmvoorstellingen. In het Cultuurhuys is bibliotheek De Groene Venen gevestigd. Meer informatie over de activiteiten in De Kroon.

Winkels

Winkelcentrum Gouweplein en in het oude dorp.

Architecten

Architecten woningen, winkels

Nico Brouwer van 01-10 Architecten, bouwdeel 1: Willem Jan Hagg van rphs+, bouwdeel 3 en 4: Jos van Eldonk van Soeters van Eldonk Architecten, bouwdeel 5: Het ontwerp van bouwdeel 7 is tot stand gekomen onder de bureaunaam Dittmar Bochmann Architecten, de begeleiding van de uitvoering onder de naam Dittmar Architecten.

Architect binnentuinen

Richard Koek van Rijnboutt Stedebouw en Landschap Architecten te Amsterdam.

Stel een vraag